jueves, 13 de octubre de 2011

Albergínies amb patata al rocafort

La idea em va a caure al cap com un test d'un balcó, se'm van començar a obrir les llumetes i ding din ding! ...I si provés de fer unes albergínies farcides de patata al rocafort? Com quedaria?
Com la majoria de vegades abans de començar a fer una recepta, indago per internet una estoneta a veure si acabo de perfilar la meva recepta. Hi ha algun cop que trobo una recepta com la que volia fer però... la majoria de vegades, la veritat és que... No. I aquest cop res que s'hi assemblés en absolut! Fins i tot vaig estar temptada de deixar-ho córrer per por a que quedés fatal... però i si queda malament, què? Dels errors se n'aprèn, no?




Ingredients per dues persones:
  • 2 Albergínies mitjanes
  • 1 ceba
  • 1/2 pebrot verd
  • 100ml de vi blanc (1/2 got)
  • Patata (jo he utilitzat un sobre de patata deshidratada)
  • Rocafort
  • Sal, oli i pebre
Abans de tot netegem les albergínies, traiem el rabet, les obrim per la meitat, i li fem uns talls a la part de dins per millorar la cocció. Aquesta la podem fer al microones o al forn, jo ho faig al micro, ja que vaig més ràpid (aquest dia tenia algo de pressa...). Així doncs, posem les albergínies tapades al microones uns 10 minuts (depèn de la mida d'aquestes i la potència de l'aparell). Han de quedar bastant toves, que es pugui treure fàcilment la polpa però quedi l'estructura. Un cop cuites, traiem la polpa i la reservem.
Mentre les albergínies es van fent, fem el sofregit, tallant ben petita la ceba i el pebrot, i posant-los a fregir amb un raig d'oli i un pessic de sal i pebre. En uns 5 minuts, més o menys, hi afegim el vi i deixem que redueixi. 
Paral·lelament fem el puré de patates. Com he dit, no tenia gaire temps, així que vaig fer el puré de sobre. Si teniu temps millor el feu natural, que quedarà més bo i més consistent. De totes formes, intentem que quedi ben sòlit, ben espès i consistent.
Quan el sofregit estigui llest afegim la polpa de les albergínies, i el deixem uns minuts, ajudant amb la cullera o forquilla a que quedi una massa homogènia. Quan ho tinguem, afegirem el puré de patates i el rocafort (al gust), remourem bé i apaguem el foc. Ja tenim el farcit preparat.
Ara només ens queda emplatar! Farcim les albergínies amb el farcit i ho posem 5minuts al forn, al mode grill perquè quedi daurat.
La guarnició ja queda al vostre gust. L'únic que us puc avançar és que els resultats són més bons de l'esperat! 
Qui no arrisca... no pisca! ;)
Salut!

martes, 11 de octubre de 2011

Salsamanida de cogombre

I què faríem sense cogombre? L'estiu no seria el mateix! i el blog tampooooooc! jejeje
El nom de salsamanida ve pel dubte de si aquest plat és una salsa o és una amanida, o... què és? l'únic que tinc clar són els ingredients!
Com veieu, ho podem servir a sobre unes torradetes, o fer uns "montaditos" amb tomàquet, o posar uns palets per sucar, o servir a sobre d'una amanida... a la vostra imaginació!





Ingredients:

  • 1 cogombre gran 
  • 1 iogurt
  • 1/2 ceba tendra
  • all (o all en pols)
  • llimona
  • menta
  • sal, oli, pebre

Com podeu veure son tots els ingredients (+ 1) de la "sopepino", però presentat d'una altra forma i... fins i tot el gust canvia una mica... és un sabor més intens, textura més consistent... diferent!
Pelem el cogombre amb un pelador, el ratllem i el posem en un bol. Trossegem ben petita la ceba i ho afegim al bol, juntament amb el iogurt. Aquest pot ser light, natural o cremós, a mi m'agrada més usar-lo cremós, grec. Finalment afegim unes gotes de llimona, la menta ben petita, l'all molt petit o en pols, pebre, sal i oli d'oliva. Ho barregem tot bé i llestos! tan fàcil com això! 
La presentació ja queda a càrrec vostre! Imaginació i... salut!!!

Risotto blau

Risotto blau? i això és que hi ha un arròs blau? o és que Núria està començant a utilitzar productes químics per tenyir el menjar? Nooooo! és que he utilitzat formatge blau, gorgonzola. Si voleu el risotto com acompanyament poseu-hi més formatge que menys, però si el voleu com a primer plat no us excediu, perquè sinó es fa "embafós".



Ingredients per dues persones:

  • 1 ceba petita
  • 1 carbassó
  • 1 got de vi blanc (200 ml)
  • 1 litre de caldo (verdures)
  • gorgonzola
  • 2 tasses d'arròs o un got d'uns 200ml
  • sal, oli, pebre

Comencem trossejant la ceba i el carbassó i fem un sofregit. Mentre es va coent posem el caldo al foc per tal de que estigui calent quan l'haguem d'afegir.
Quan tenim el sofregit a mig coure afegim l'arròs, el removem bé durant 3-4 minuts, i després hi afegim el vi blanc fins que aquest evapori tot l'alcohol. Notarem que està evaporat només amb l'olor. Posteriorment hi tirem la meitat del caldo i anem removent amb una cullera per tal de que l'arròs deixi anar el midó. Tal com es vagi acabant el caldo n'hi anem afegint més a poc a poc, sense deixar de remoure, fins que l'arròs estigui cuit (la textura és cremosa, tot i que s'ha de notar el gra de l'arròs, no ha de ser pastós). Finalment hi afegim uns 80 gr. de gorgonzola (al gust), removem, i ja tenim el risotto llest!
Si no us agrada el gorgonzola hi podeu afegir un formatge que us agradi més, es qüestió de provar-ho...mmm... potser un brie? mmm... potser .... ?
I si no us agrada el formatge no patiu que en unes setmanes segur que faig un altre risotto diferent!