martes, 11 de octubre de 2011

Risotto blau

Risotto blau? i això és que hi ha un arròs blau? o és que Núria està començant a utilitzar productes químics per tenyir el menjar? Nooooo! és que he utilitzat formatge blau, gorgonzola. Si voleu el risotto com acompanyament poseu-hi més formatge que menys, però si el voleu com a primer plat no us excediu, perquè sinó es fa "embafós".



Ingredients per dues persones:

  • 1 ceba petita
  • 1 carbassó
  • 1 got de vi blanc (200 ml)
  • 1 litre de caldo (verdures)
  • gorgonzola
  • 2 tasses d'arròs o un got d'uns 200ml
  • sal, oli, pebre

Comencem trossejant la ceba i el carbassó i fem un sofregit. Mentre es va coent posem el caldo al foc per tal de que estigui calent quan l'haguem d'afegir.
Quan tenim el sofregit a mig coure afegim l'arròs, el removem bé durant 3-4 minuts, i després hi afegim el vi blanc fins que aquest evapori tot l'alcohol. Notarem que està evaporat només amb l'olor. Posteriorment hi tirem la meitat del caldo i anem removent amb una cullera per tal de que l'arròs deixi anar el midó. Tal com es vagi acabant el caldo n'hi anem afegint més a poc a poc, sense deixar de remoure, fins que l'arròs estigui cuit (la textura és cremosa, tot i que s'ha de notar el gra de l'arròs, no ha de ser pastós). Finalment hi afegim uns 80 gr. de gorgonzola (al gust), removem, i ja tenim el risotto llest!
Si no us agrada el gorgonzola hi podeu afegir un formatge que us agradi més, es qüestió de provar-ho...mmm... potser un brie? mmm... potser .... ?
I si no us agrada el formatge no patiu que en unes setmanes segur que faig un altre risotto diferent!

No hay comentarios:

Publicar un comentario