Ingredients per dues persones:
- 1 ceba petita
- 1 carbassó
- 1 got de vi blanc (200 ml)
- 1 litre de caldo (verdures)
- gorgonzola
- 2 tasses d'arròs o un got d'uns 200ml
- sal, oli, pebre
Comencem trossejant la ceba i el carbassó i fem un sofregit. Mentre es va coent posem el caldo al foc per tal de que estigui calent quan l'haguem d'afegir.
Quan tenim el sofregit a mig coure afegim l'arròs, el removem bé durant 3-4 minuts, i després hi afegim el vi blanc fins que aquest evapori tot l'alcohol. Notarem que està evaporat només amb l'olor. Posteriorment hi tirem la meitat del caldo i anem removent amb una cullera per tal de que l'arròs deixi anar el midó. Tal com es vagi acabant el caldo n'hi anem afegint més a poc a poc, sense deixar de remoure, fins que l'arròs estigui cuit (la textura és cremosa, tot i que s'ha de notar el gra de l'arròs, no ha de ser pastós). Finalment hi afegim uns 80 gr. de gorgonzola (al gust), removem, i ja tenim el risotto llest!
Si no us agrada el gorgonzola hi podeu afegir un formatge que us agradi més, es qüestió de provar-ho...mmm... potser un brie? mmm... potser .... ?
I si no us agrada el formatge no patiu que en unes setmanes segur que faig un altre risotto diferent!
Quan tenim el sofregit a mig coure afegim l'arròs, el removem bé durant 3-4 minuts, i després hi afegim el vi blanc fins que aquest evapori tot l'alcohol. Notarem que està evaporat només amb l'olor. Posteriorment hi tirem la meitat del caldo i anem removent amb una cullera per tal de que l'arròs deixi anar el midó. Tal com es vagi acabant el caldo n'hi anem afegint més a poc a poc, sense deixar de remoure, fins que l'arròs estigui cuit (la textura és cremosa, tot i que s'ha de notar el gra de l'arròs, no ha de ser pastós). Finalment hi afegim uns 80 gr. de gorgonzola (al gust), removem, i ja tenim el risotto llest!
Si no us agrada el gorgonzola hi podeu afegir un formatge que us agradi més, es qüestió de provar-ho...mmm... potser un brie? mmm... potser .... ?
I si no us agrada el formatge no patiu que en unes setmanes segur que faig un altre risotto diferent!
No hay comentarios:
Publicar un comentario