martes, 20 de septiembre de 2011

Amanida de reciclatge de salmó al forn amb salsa de mostassa

Reciclar no és només tirar els plàtans a la matèria orgànica, els pots de iogurt a envasos i les ampolles de vi als vidres. Reciclar és també reutilitzar.
Alguns cops en la cuina també hem de saber reciclar, reutilitzar els aliments que ens han sobrat. I això és el que he fet amb un tros de salmó al forn que em va sobrar el dia anterior:



Ingredients per una persona:

  • Un tal de salmó al forn (pot ser al vapor o a la planxa també)
  • Enciam
  • Pebrot verd
  • 1 formatget fresc (tipus burgos)
  • Cogombre
  • Mostassa a la Antigua (amb les llavoretes)
  • Sal, sucre i oli d'oliva

Les quantitats no les he posat, ja que depèn de la quantitat d'amanida que vulgueu.
Comencem netejant i trossejant tots els ingredients en daus petits (entre 0.5 i 1 cm). El salmó ens costarà més, així que simplement el podem esmollar el salmó amb les mans. D'aquesta manera també ens assegurem de treure totes les espines i la pell. Un cop tinguem tots els ingredients nets i trossejats passem a emplatar. Comencem posant una base d'enciam  i per sobre els daus de formatge, cogombre, pebrot i el salmó. 
A banda preparem la salsa o vinagreta: afegim una cullerada de postres de mostassa, una cullerada rasa de sucre, un pessic de sal i un bon raig d'oli d'oliva. Ho removem tot bé i ho espargim per sobre.

Com veieu, en un tres i no res, tenim una amanida de reciclatge completa i saborosa!
Que us aprofiti!

No hay comentarios:

Publicar un comentario