lunes, 12 de septiembre de 2011

Truita de faves

De truites en faig i en faré moltes, suposo que com tothom. Unes vegades són intencionades: truita de patata, truita de carabassó, etc. D'altres són per fer un "apañico": truita de pernil dolç amb formatge i blat de moro i tomàquet... les sobres de la nevera.
Aquesta és una d'intencionada, però amb un toc d'"apañico".



Ingredients (no poso les quantitats, així la feu tan gran o tan petita com vulgueu):

  • faves (jo les he posat congelades, evidentment, molt millor fresques!)
  • ous
  • ceba tendra
  • pebrot escalivat
  • tomàquets secs
  • vi blanc per cuinar
  • sal i oli
Abans de començar a cuinar posem els tomàquets secs amb aigua tèbia.
Tallem la ceba en trossets petits, posem un bon raig d'oli a la paella i comencem a sofregir la ceba. Quan la aquesta es comenci a coure afegim les faves i un bon raig de vi. Primer ho deixem a foc fort perquè s'evapori l'alcohol i passats 5minuts el baixem i deixem que es vagi cuinant a foc baix. Quan les faves ja estiguin cuites (contem uns 20 minuts) hi afegim el tomàquet secs i el pebrot escalivat a trossets. Salem al gust i hi afegim els ous ja batuts. 
Per saber quants ous afegir-hi us explicaré el consell de la meva mare, experta en truites: que l'ou cobreixi bé els ingredients de la truita. Si no hi posem prou ou la truita se'ns desfarà, no quedarà consistent ni esponjosa.

Qui no tingui tomàquet sec ni pebrot escalivat, li pot quedar molt bé un xoricet vermell i/o pebrot vermell a trossets que afegirem al mateix moment que la ceba.
I si no teniu res d'això doncs... experimenteu! que segurament sortirà algo beeeeen bo! ah! i després em passeu la recepta, que la penjaré! ;)

No hay comentarios:

Publicar un comentario