Aquesta crema la vaig provar per primer cop fa uns 4 anys amb Vanesa, a un restaurant vegetarià que teníem al costat de casa, "La Mandarina", i vam dir: això ho hem de fer a casa!!!
Així que vam començar a fer provatures... Està clar, igual igual no queda però... està molt bona, això sí! Aquest cop ho he fet amb patata, però amb pastanaga encara queda més bona, ja que queda més dolça i cremosa...
Ingredients per 2/3 persones:
- 2 patates mitjanes (o 4 pastanagues grosses)
- Carbassa (el doble que de patata)
- 1 ceba gran
- Caldo de verdures (o aigua amb caldo deshidratat)
- 1 taronja
- Nata
- 2 dents d’all i lloré (no és imprescindible però li dona sabor)
Pelem la carbassa i la ceba, la trossegem a daus i la sofregim durant 5 minuts juntament amb les dents d’all picats sense pelar (agafem un ganivet gran, el posem a sobre pla i li donem un petit cop) i el lloré. Afegim l’aigua o el caldo si pot ser ja calents i la patata o pastanaga. No hi afegim gaire quantitat d’aigua, ja que sinó ens quedarà massa caldós. N’hi posem, només, fins que cobreixi mínimament tots els ingredients. Sempre estem a temps d’afegir-ne després! Introduïm la taronja pelada (sense res de blanc, ja que amarga) i la pell (sense el blanc!).
Ho deixem bullir uns 20 minuts o fins que estigui tot tou.
Traiem el lloré, els dos grans d’all i la pell de la taronja i triturem la resta. Perquè quedi ben fi hi afegim un raig de nata o, pels qui estiguin a dieta, uns formatgets baixos en grassa.
Triturem-ho bé perquè quedi una crema ben suau i... a gaudir!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario