martes, 27 de diciembre de 2011

Amanida de Tardor

Sort que aquesta tardor no ha estat freda i hem pogut seguir fent amanides que, com veieu, formen el 50% de la meva dieta! 
L'amanida de tardor no és res més que aprofitar els ingredients que ens dona la terra en aquesta època i convinar-ho en una sabrosa amanida. Evidentment, i com sempre, està subjecta a tots els canvis, adaptacions i modificacions que vulgueu!













Ingredients:


  • Enciam
  • Mangrana
  • Fruits secs (panses, pinyons, nous)
  • Formatge fresc
  • Poma
  • Pa torrat en daus
  • Tomàquet sec
  • Llimona
  • Sal, oli

Primer de tot, hem de posar el tomàquet sec amb aigua tèbia uns 10 minuts, ho escorrem i ho posem amb oli d'oliva. Ho deixem uns 15 minuts més. Això ho utilitzarem per amanir.
Per fer el pa torrat en daus agafarem unes llesques de pa (jo vaig utilitzar de motlle), i ho posem al forn una estona, a foc baix, perquè es vagi torrant a poc a poc i quedi sec. Ho traiem i, quan estigui fred, ho tallem a daus petits. Sempre teniu l'opció de comprar-lo fet.
Per la mangrana, la forma més fàcil que conec és tallant-la per la meitat i, posant-la boca avall, li donem uns cops al "cul" perquè vagin caient els grans de mangrana. Un cop els tinguem en un bol li posem unes gotes de suc de llimona i ho guardem.
Tallem la resta dels ingredients en daus o en tires, com més ens agradi i ja podem emplatar.Fem una base d'enciam i a sobre hi anem posant tots els ingredients.
Per amanir hi posem la sal (la Maldon hi queda perfecta) i, amb una cullera, agafem l'oli d'oliva amb el tomàquet sec i ho posem per sobre. Si fes falta hi afegim un raig més d'oli d'oliva.
I ja ho tenim! Un primer plat o un acompanyament, el que vulguem! 
Bon profit i... a gaudir!

No hay comentarios:

Publicar un comentario