miércoles, 15 de agosto de 2012

Carbassó farcit d'arròs al curri (recepta vegana)


Després de… mmm... Molts mesos sense penjar cap recepta (que no vol dir que no hagi cuinat! simplement que la inspiració i el temps… han anat escassos..) ja tinc unes quantes esperant-me a l’ordinador per ser penjades i... no les vull fer esperar més!




Ingredients per dues persones:
  • 1 Carbassó  gran 
  • Ceba
  • Pebrot
  • All
  • Tomàquet triturat
  • Arròs
  • Sal, pebre, oli
  • Curri
  • Canyella
  • Sèsam negre per guarnir


Primer obrim el carbassó per la meitat, li fem uns petits talls al mig i ho posem al microones o al forn. Al microones triga menys temps, uns 10-15 minuts, depèn de la mida del carbassó. Anirem punxant fins notar que la textura estigui al nostre gust. No ho deixeu molta estona, perquè si es queda massa tou perdrà la forma i la consistència, millor que quedi una mica cruixent. Quan estigui cuit el deixarem refredar i li traurem la polpa de dintre amb l’ajuda d’una cullera gran. Li afegirem un pessic de sal i un rajolí d’oli.

Jo vaig aprofitar l’arròs sobrant del dia anterior però, si no en teniu, poseu a bullir dos grapats d’arròs.

Mentre fem un sofregit amb l’all, el pebrot i la ceba ben petitets. Un cop estiguin cuits hi afegim el tomàquet triturat. Ho deixem una estona que es vagi fregint i hi afegim el curri i un polsim de canyella, i hi afegim l’arròs. Li donem unes voltes i ja podem farcir el carbassó. Abans de servir doneu-li un cop de forn perquè estigui calent i guarniu-ho, per exemple, amb sèsam negre, julivert picat… al vostre gust.

Si voleu, també li podeu posar unes panses al sofregit, o gratinar-ho amb formatge (tot i que llavors deixaria de ser vegana la recepta).

No hay comentarios:

Publicar un comentario