Després de… mmm... Molts
mesos sense penjar cap recepta (que no vol dir que no hagi cuinat! simplement
que la inspiració i el temps… han anat escassos..) ja tinc unes quantes esperant-me a l’ordinador per ser penjades i... no les vull fer
esperar més!
Ingredients per dues persones:
- 1 Carbassó gran
- Ceba
- Pebrot
- All
- Tomàquet triturat
- Arròs
- Sal, pebre, oli
- Curri
- Canyella
- Sèsam negre per guarnir
Primer obrim el
carbassó per la meitat, li fem uns petits talls al mig i ho posem al microones
o al forn. Al microones triga menys temps, uns 10-15 minuts, depèn de la mida
del carbassó. Anirem punxant fins notar que la textura estigui al nostre gust.
No ho deixeu molta estona, perquè si es queda massa tou perdrà la forma i la
consistència, millor que quedi una mica cruixent. Quan estigui cuit el deixarem
refredar i li traurem la polpa de dintre amb l’ajuda d’una cullera gran. Li
afegirem un pessic de sal i un rajolí d’oli.
Jo vaig aprofitar
l’arròs sobrant del dia anterior però, si no en teniu, poseu a bullir dos
grapats d’arròs.
Mentre fem un sofregit
amb l’all, el pebrot i la ceba ben petitets. Un cop estiguin cuits hi afegim el
tomàquet triturat. Ho deixem una estona que es vagi fregint i hi afegim el
curri i un polsim de canyella, i hi afegim l’arròs. Li donem unes voltes i ja
podem farcir el carbassó. Abans de servir doneu-li un cop de forn perquè
estigui calent i guarniu-ho, per exemple, amb sèsam negre, julivert picat… al
vostre gust.
Si voleu, també li podeu
posar unes panses al sofregit, o gratinar-ho amb formatge (tot i que llavors
deixaria de ser vegana la recepta).
No hay comentarios:
Publicar un comentario