A casa sempre ens agrada posar noms extranys als plats (ja anireu veient...), i aquesta és al "nopesto". Totes i tots coneixereu la salsa al pesto, no?: alfàbrega (albahaca), pinyons, etc. Doncs bé, aquesta recepta té els mateixos ingredients però no és salsa al pesto... ara veureu!
Ingredients per dues persones:
- · Dues rametes de alfàbrega fresca
- · Dues cullerades de pinyons
- · Formatge parmesà
- · Dos tomàquets
- · Olives negres
- · Sal
- · Oli
- · Llimona
Preparem la salsa al “nopesto” trossejant petites les fulles d’alfàbrega i les posem al morter amb unes gotes de llimona. Aquesta ens ajudarà a que les fulles no se’ns facin negres, no se’ns oxidin. Hi afegim un pessic de sal (l’últim cop la vaig posar a part, a sobre els tomàquets, vaig utilitzar sal maldon) i un bon raig d’oli d’oliva. Si us agrada l'all també hi podeu afegir un polsim d'all en pols o all tendre. Pel meu gust l'all comú, l'all sec, li queda massa fort.
Fem a trossos els tomàquets, hi repartim els pinyons i olives negres i per sobre hi tirem la mescla anterior. Agafem el formatge parmesà, i amb el pelador fem unes tires fines per sobre.
Ja veieu, en 5minuts, una amanida de tomàquet diferent i beeeeen bona!!! Perfecta per aquests dies de calor!
No hay comentarios:
Publicar un comentario