martes, 30 de agosto de 2011

Amanida al "nopesto"

A casa sempre ens agrada posar noms extranys als plats (ja anireu veient...), i aquesta és al "nopesto". Totes i tots coneixereu la salsa al pesto, no?: alfàbrega (albahaca), pinyons, etc. Doncs bé, aquesta recepta té els mateixos ingredients però no és salsa al pesto... ara veureu!



Ingredients per dues persones:

  • ·        Dues rametes de alfàbrega fresca
  • ·        Dues cullerades de pinyons
  • ·        Formatge parmesà
  • ·        Dos tomàquets
  • ·        Olives negres
  • ·        Sal
  • ·        Oli
  • ·        Llimona

Preparem la salsa al “nopesto” trossejant petites les fulles d’alfàbrega i les posem al morter amb unes gotes de llimona. Aquesta ens ajudarà a que les fulles no se’ns facin negres, no se’ns oxidin. Hi afegim un pessic de sal (l’últim cop la vaig posar a part, a sobre els tomàquets, vaig utilitzar sal maldon) i un bon raig d’oli d’oliva. Si us agrada l'all també hi podeu afegir un polsim d'all en pols o all tendre. Pel meu gust l'all comú, l'all sec, li queda massa fort.

Fem a trossos els tomàquets, hi repartim els pinyons i olives negres i per sobre hi tirem la mescla anterior.  Agafem el formatge parmesà, i amb el pelador fem unes tires fines per sobre.

Ja veieu, en 5minuts, una amanida de tomàquet diferent i beeeeen bona!!! Perfecta per aquests dies de calor!

No hay comentarios:

Publicar un comentario